Thursday, August 17, 2006

Jag kommer fortfarande ihåg senaste december.

Det som är bra med MySpace är inte att man kan bli kompis med liksom Wilco. Det som är bra med MySpace är att man kan bli kompis med en snubbe som heter Alexander och som kallar sig Retrospector när han gör indiepoptronica hemma i sitt sovrum. Eller, vad fan vet jag om var han gör sin musik, men bra är det i alla fall.

Tänk typ Göteborg, Tough Alliance och så, eller som typ The Legends fast bättre. Jag börjar också tänka litegrann på samma typ av blandning mellan Nintendo och The Pixies som våra vänner i Bondage Fairies håller på med. Shit, och han heter också Alex. Och ser fan litegrann ut som Deus Deceptor utan mask och med mindre skägg.

Låten som jag gillar mest är "7 months". Den där "la la la"-grejen är liksom briljant. Undrar om man kan få lov att posta en mp3:a på sin blogg? (Det är så sjukt värdelöst dåligt att ladda ner mp3:or från MySpace. I stället för en fil som heter "7 months.mp3" så får man en fil som heter "7". Tack. (Update: Det är inte nödvändigtvis MySpace fel, eftersom problemet inte uppstår i Internet Explorer. Men förmodligen gör de något knasigt.)) Men "Shine bastard, shine!" är nästan minst lika bra. Den har en toppenbra New Order-synth och ett indiesvängigt beat och falsett och göteborgssång — ja, allt man egentligen behöver för att må bra.

8 comments:

  1. Eller hur, det var det jag ville ironisera lite över. :)

    Fast jag har iofs min inspelningsutrustning (eh, min dator) i mitt sovrum. Men jag gör fan aldrig nåt. Eller, det var väldigt länge sedan. Synd, egentligen. Vad gör du för musik?

    Kul att någon läser den här bloggen, förresten. :)

    ReplyDelete
  2. Det där med filnamnen när man laddar ner har väl att göra med Firefox (o)förståelse av filnamn med mellanslag i? För övrigt så anser jag att alla filer med mellanslag i namnen bör förstöras!

    ReplyDelete
  3. Jävligt nog så har Putermannen rätt. Använder man Internet Explorer så funkar det faktiskt att ladda ner filerna. Arg jag blir.

    Förmodligen någon slags kombination av att MySpace gör något protokollvidrigt som Firefox chokear på. Så måste det vara.

    Förresten så inser jag att någon typ av ursäkt är på plats till samtliga läsare av denna blogg (båda två). Jag beskrev Bondage Fairies som en blandning mellan Nintendo och Pixies, trots att det använder en SID-station.

    Hej då Puterman, nu åker du till Kina. Nu kan du inte läsa min blogg. För nu är du bakom the Firewall Of Death.

    ReplyDelete
  4. Anonymous16:48

    "Förmodligen ... MySpace ... protokollvidrigt ..." För Firefox kan ju inte göra några fel? Jag installerade det igår och har redan hittat flera saker som jag irriterar mig starkt på, ni vet små triviala saker som att man inte får förslag på avslut av bokmärken när man skriver i adressraden, eller att inboxen inte öppnas då man dubbelklickar på gmail notifier-ikonen. Trevligt är flikar och att den inte ändrar scrollstatus då man slänger bort tidningar man plockat på sig i Urban Dead.

    MySpace är värdelöst på många sätt. Kasst, men kul.

    ReplyDelete
  5. Jo, jag vet inte så mycket mer än att jag får en fil som heter "7" när jag laddar ner med Firefox, och att jag får en fil som heter "7months.mp3".

    Min gissning, men jag har absolut ingen aning, är att det finns något slags mellanslag som MySpace förmedlar på ett märkligt sätt, som Firefox uppfattar som att "här är filnamnet slut" och IE uppfattar som "ok whatever, jag drar ihop det med resten av filnamnet".

    Men jag har absolut ingen aning. Det jag vet är att det gäller generellt på just MySpace med just Firefox; man laddar ner lite låtar och får en massa filer som heter "The" och "A" och "Karlek" och "10", utan filändelse.

    Vems skulden är vet jag inte, men jag vet två saker: 1) MySpace suger fett på alla sätt vad gäller användarvänlighet, design och allmän rimlighet. 2) Firefox är känt för att vara duktigt med att vara nogrannt med att följa protokoll och standards, osv.

    Det är ett allmänt vanligt att om en populär webbsida fungerar i Internet Explorer, men inte i Firefox, så beror det i allmänhet på att IE gör något konstigt som webbsidan i fråga utnyttjar för att det råkar funka så. Sen om någon annan browser råkar bry sig om vad som ejenklien är rätt så är den fukked.

    Men jag vet som sagt ingenting om det här specifika fallet. Jag bara generaliserar.

    ReplyDelete
  6. Den första meningen i mitt förra inlägg skulle avslutas med "när jag laddar ner med IE". Jo.

    ReplyDelete
  7. UL-Tomten, jag får numera en fil som heter 7months.mp3! Det verkar vara så över hela MySpace nu att filnamnen blir ihopdragna, utan space. Jag kan bara dra en enda slutsats: Att Tom personligen har besökt min blogg, hört min klagan och åtgärdat problemet. Tack ska du ha!

    ReplyDelete
  8. Lite pinsamt att jag inte gjorde en extra check innan jag skrev den där sista ranten.

    Minnesregel: First check facts, then rant.

    ReplyDelete

Simons blogg där han skriver ibland.

Followers