Tuesday, September 19, 2006

Hallå.

Det sitter en sverigedemokrat i min kommuns fullmäktige.

Enar sammanfattade hela situationen med: "Nu är det höst".

Blä för allt. Nä, men man ska se positivt. En sak som var bra var att Göran Persson fick avgå. (Men det borde han ha gjort för länge sen.) En annan sak som var bra var att Miljöpartiet gick framåt 0,6%. Tjo-ho. En annan sak som var bra var att Stockholm röstade för trängselskatter. Tydligen röstade några grannkommuner emot. Hmm. Det är lite som om Sverige skulle ha en folkomröstning om huruvida Norge ska gå med i EU.

6 comments:

 1. Tja, de som bor inne i Stockholm har ju knappast någon anledning att inte älska trängselskatt - det är ju nästan bara de som kommer från kranskommunerna, men jobbar i Stockholm som drabbas. Så länge som man håller sig inom tullarna kan man ju köra runt så mycket man orkar. Och på helgerna, när man ska åka till IKEA – då är det gratis vilket som! Självklart älskar Stockholmarna skatten, för då får de köra runt i stan för sig själva.

  Själv tycker jag nog att om man ska rösta om en sådan här sakfråga, så ska de som berörs mest tillfrågas. Jämförelsen Norge-Sverige tycker jag haltar på att det är två olika länder.

  Därmed inte sagt att jag är emot trängselskatt, det kan vara en bra idé. Och som motorcyklist drabbas jag inte...

  ReplyDelete
 2. Jag håller med Jimmy...
  Tjock-Göran in the sky!
  Heja miljöpartiet!

  ReplyDelete
 3. De som berörs mest är ju de som bor bland alla avgaser.

  Det var också nån på TV som sa att de som kör mest genom tullarna är innerstadsbor. Så om nån på TV har rätt så faller ditt argument.

  ReplyDelete
 4. Exakt hur dåligt mår man av avgaserna? Och exakt hur dåligt mår man av bromsdammet från tåg- och tunnelbanevagnar? Det finns de som menar att de mikropartiklar som bildas vid inbromsningar av tåg är väldigt farliga. Med minskad biltrafik ökar tågtrafiken.....

  Men om någon på TV sa det så kan jag böja mig och säga att jag hade fel och att hela mitt resonemang därmed föll.

  Dock var jag faktiskt förvånad över att det var en så liten majoritet som ville ha biltullar i Stockholms innerstad. 50,4% eller något om jag inte minns fel?

  ReplyDelete
 5. Apropå minoriteter och majoriteter så var det en än mindre majoritet som ville ha borgelig regering. Det är ju något att tänka på när alla pratar om att man kan lära något av valresultatet. Det var ju som Bush och Kerry - ganska jämt.

  ReplyDelete
 6. Håller med Jöns. Jag tycker vi ska införa kvalificerad majoritet för att överhuvudtaget få bilda regering.

  Då skulle folk raskt rösta så att vi slapp anarkin, eller finna sig i den!

  ReplyDelete

Simons blogg där han skriver ibland.

Twitter

Followers

There was an error in this gadget