Thursday, February 11, 2010

Tack för visad hänsyn, för allas trevnad.

Det finns en skylt utanför bastun på det Friskis & Svettis jag frekventerar som lyder: "Självklart använder vi handduk i bastun". Jag hatar den användningen av "vi". Vilka vi? Kanske du! Men inte jag!

Självklart skriver vi: "Använd handduk" när det är det vi menar. Vi skriver inte heller: "Tack för att du använder handduk i bastun!" Nej! Det är jag som ska tacka! Jag använder nämligen inte handduk i bastun! Ditt påstående är därmed falskt! Och där står du och tackar, som en loser! Ha ha ha!

Tack för att vi inte heller skriver: "För allas trevnad, använd handduk i bastun"!

Ena killen: Du, vi kanske borde använda handduk i bastun.
Andra killen: Varför då?
Ena killen: Jo, du vet... för allas trevnad, och så.
Andra killen: Ja, ok, good point.

Tack för att vi uttrycker oss rakt och tydligt och inte på missriktade sätt försöker vara trevliga eller catchy, för allas trevnad.

2 comments:

 1. Nej, fy! Inte vill jag sitta på min handduk i bastun. Vad ska jag då torka mig på sen? Handduken släpper ju ändå igenom svetten till träet, och har vi använt våra handdukar tidigare så tar svetten också med sig i handduken kvarvarande bakterier.

  Så självklart tvättar vi noggrant stjärten &co med tvål och varmt vatten innan vi bastar. Och självklart ser vi till att bastun är torr och tillräckligt varm för att döda bakterierna.

  ReplyDelete
 2. Hjon, tack för ditt vetenskapliga perspektiv på frågan!

  Själv har jag faktiskt ibland tagit med mig två handdukar, en för bastning, en för torkning. Men jag har också funderat på de aspekter du tar upp.

  Tack för att vi för en saklig diskussion.

  ReplyDelete

Simons blogg där han skriver ibland.

Twitter

Followers

There was an error in this gadget