Sunday, April 01, 2007

Max Lorentz hette han ju!

När Max Martin slog igenom med Britney och Backstreet och allt, det var väl mer än tio år sedan nu, så läste jag nåt om att han var en gammal hårdrockare som börjat göra popmusik. Då tänkte jag, "aha, är det den där långhåriga snubben som hade nåt slags TV-program på 80-talet som jag har väldigt luddiga minnen av?". Har inte funderat särskilt mycket på det, men inte heller fått det vare sig bekräftat eller dementerat. Men nu hittade jag en MySpace-profil: Max Lorentz! Så hette han ju! Känd från band som Silver Erection och Bitch Boys.

Hur hittade jag honom då, jo, via Nalle Påhlssons profil. Nej, inte Nalle Knutsson. Det här är någon slags hårdrocksbasist som jag var tvungen att kolla upp eftersom han postade märkliga saker i Niclas Wahlgrens gästbok. Ta dig hemskt gärna tid att kika på Niclas profil. Han har valt "dancing baby" som bild. Det är jättesvårt att tolka. Han är kompis med Peo Thyrén & BIG, han från Noice som numera gör kristen powerpop. Se till att lyssna på "Jorden Runt", en skön känga mot alla bluffreligioner men Jesus finns ju här och nu. Jo, och Peo var kompis med Worship, Sweden! vars "Jag tänker be för Sverige" inte går att förklaras med ord, den måste upplevas. Jag undrar om det inte är självaste Frank och/eller Simon Ådahl som sjunger där förresten. Det här med ett Sverige i kris verkar nämligen vara ett hjärteämne för bröderna. Människor super ihjäl sig. Ungar tar sina liv. Kyrkor står tomma. "För de som mår dåligt hjälper ingen politik. Bara älska din nästa, för varje människa är unik." "Ett kristet land utan kristen tro, utan kärlek inombords."

Jag ramlade in i hela den här snurren då En Kär Vän, kärlekssångaren Bobby Heartrate, fick ett tips om Ådahl från The Jens Hill Band, som gör vacker kristen casiobossa.

Men Max Lorentz alltså. Det var som fan.

5 comments:

 1. Jonas10:02

  Herregud.

  ReplyDelete
 2. Men brukar du läsa Niclas Wahlgrens gästbok?

  ReplyDelete
 3. Anonymous21:28

  Haha, jag känner faktiskt Max! Eller känner och känner, min farbror känner honom. Jag har varit på hans landställe och sen var jag på hans bröllop också! :D

  ReplyDelete
 4. Anonymous09:59

  Men alltså...Max Lorentz och Max Martin är inte samma person...

  ReplyDelete
 5. Nej, jag vet. Numera. Det var själva den insikten som inspirerade det här inlägget.

  ReplyDelete

Simons blogg där han skriver ibland.

Followers